Reiki

Mi a Reiki?

A Reiki japán eredetű szó, jelentése univerzális életenergia. Rei- mint univerzális, makulátlanul tiszta, és –ki mint energia, erő.

A Reiki energia mindenki számára elérhető, különleges képességekre nincs szükség ahhoz, hogy használhassuk. Jótékony hatással van minden élőlény fejlődésére, önmagunkra és embertársainkra, sőt növények, állatok esetében is alkalmazható. Segít a testi-lelki-szellemi egyensúly elérésében, fizikai testünkben keletkezett megbetegedések, lelki és tudati problémák nagy sikerrel kezelhetők segítségével.

Talán úgy a legegyszerűbb elképzelni, hogy olyan, mint a körülöttünk lévő sok-sok energia bármelyike, melyek közül néhány érzékelésére többé kevésbé képes az ember, mint hőenergia, a hang rezgési energiája és még sorolhatnánk. Vannak olyanok is, amelyek érzékelésére nincs „behangolva”, „ráhangolva” az ember. Ilyen a Reiki is. Ahhoz, hogy csatornájává váljunk, hogy ezt az energiát saját vagy egy másik ember, növény, állat javára használni tudjuk, szükség van arra, hogy az „antennáinkat” a megfelelő csatorna vételére alkalmassá tegyük.

Magyarországon több százezren, világ szinten több millióan váltak már képessé a Reiki közvetítésére, és a jelenlegi vízöntő kor hatására egyre többen érzik szükségét mindennapi életük szebbé, jobbá tételére.

A Reikivel első fokozatában a gyakorlók megismerkednek az alapfogalmakkal, megtörténnek a behangolások, és a gyakorlatban is kipróbálják, alkalmazzák a tanultakat. Az első fokozat segítségével a gyakorló elsajátítja az önkezelés képességét, illetve jelen lévő személy kezelésére is alkalmassá válik.

Minimálisan fél év intenzív gyakorlást követően lehetőség nyílhat a második fokozattal való munkálkodásra.

Ez a szint lehetőséget ad a jelenlévő személy kezelésén túl a távollévők kezelésére is, szimbólumokkal ismerkednek a gyakorlók és a mentális kezelés gyakorlatát is elsajátítják. A második szint magasabb energiaszintet is jelent.

Ezt követően a felsőbb szint a reikivel hivatásszerűen foglalkozók számára érhető el, minimálisan 5 év intenzív gyakorlás szükséges hozzá. Ezen a szinten a gyakorlók úgymond benne élnek a reikiben.

A tanfolyam anyagának és menetének alapját a Magyar Tradícionális Usui Reiki Egyesület által elfogadott egyezményben leírtak határozzák meg.

Sok-sok ember pihent és regenerálódott a kezeim alatt, sok reményvesztett és szomorú embert láttam újra nevetni és energikussá válni, mely arra inspirált, hogy a reiki tanításában a felnőtteken túl, elérhetővé tegyem a gyermekek számára is. Olyan korban élünk, ahol ezekre a kisemberekre hatalmas feladat vár, így minden segítő energiára szükségük van ahhoz, hogy sikeresek legyenek, és egészségesen, vidáman éljenek. 


Ha a fentiekkel kapcsolatban felmerülnének kérdésid, vagy kedvet kaptál a reikihez, keress bármely elérhetőségemen. Rossz kérdés nincs, ezen ne is gondolkodj! 

Várlak szeretettel!

Tanátadási vonalam:

Usui Shiki Ryoho
Kövesi Péter - Eördögh Kristóf - Marquerite Maier - Phyllis Furumoto - Hawayo Takata - Dr. Chujiro Hayashi - Dr. Usui Mikao

Jikiden Reiki-ben II. szint
Masaki Nishina - Tadao Yamaguchi - Chiyoko Yamaguchi - Dr. Chujiro Hayashi - Dr.Usui Mikao