Tai Chi

A Tai Chi általam gyakorolt formája kizárólag egészségmegőrzés célját szolgálja, nem tartalmaz harci elemeket.

Megnöveli a „chi” (belső energia) keringését a testben, melynek segítségével oldódnak a meridiánok (energiapályák) mentén elhelyezkedő blokkok, melyek a betegségek legfőbb alapjait képezik.

Segít a test izomzatának, ízületeinek karbantartásában, gyengéden nyújtja, formálja azokat. Speciális mozdulatainak köszönhetően a test a gyakorlás során rendkívül sok, a napi életben többnyire nem használatos izmot, ízületet, inakat   mozgat meg. Ezáltal elérhetővé válik egy laza, könnyed, rugalmas mozgásforma.

A Tai Chi a test kulcsfontosságú területének, a gerincoszlopnak természetes vonalát segít helyreállítani, mely a kitartó gyakorlások során a nyújtó és forgató mozdulatok segítségével egyenes tartást eredményez.

 

 

Tai Chi Gyakorlás

 

2002-ben kezdtem el a Tai Chi gyakorlását, mely azóta is stabil alapot ad testi és lelki fejlődésemhez, aki pedig megtalál a gyakorlás szándékával, annak nagyon szívesen segítek az indulásban és továbblépésben.
Elsőként mindenki számára 16 lépés elsajátítása javasolt, annak alapos ismerete után ha valaki indíttatást érez, tovább lehet lépni a formával való ismerkedésben.


Érdeklődni lehet bármelyik elérhetőségemen, avagy a Zsámbéki Művelődési Házban, Balázs Csillánál. Előzetes egyeztetés után az alábbi időpontokban a közös gyakorlásaink megtekinthetőek:

 

·        Csütörtökönként este 18.30-tól kezdő, 19.30-tól haladó gyakorlótársaimmal edzünk Zsámbékon, a régi Óvoda épületében kialakított Ifjúsági Házban, jó idő esetén annak parkjában.        Nyáron, jó időben szabadtéri edzéseket is tartunk a Romtemplomnál, illetve 

        a Nyakas-hegyen.